Geschiedenis:

GENIE is opgericht in 1966 toen de Amerikaan Bud Bushnell de rechten kocht voor het fabriceren van een materiaal-lift welke door pneumatiek werd aangedreven. De klanten waren zeer onder de indruk van de 'magische tank', welke gebruikt werd om te heffen en te dalen; de naam 'Genius / Geniaal' werd geboren! Heden ten dage is GENIE een vooraanstaande fabrikant van alle soorten hoogwerkers. Veilig en overzichtelijk in gebruik en door de logische bediening door iedereen te besturen. Genie hoogwerkers onderscheiden zich door het gebruik van robuuste materialen en het no-nonsense karakter. 

De functie:

Schaarhoogwerkers worden gebruikt om veilig op hoogte te kunnen werken. Op het verrijdbare onderstel bevindt zich een platform, welke door middel van meerdere ‘scharen’ en een hydraulische cilinder op hoogte gebracht kan worden. Het platform is geschikt voor één of meerdere personen (afhankelijk van het model) en is vaak ook uitschuifbaar, zodat bijna elke werkplek bereikbaar is. De schaarhoogwerker is op elke werkhoogte verrijdbaar, door middel van de bedieningsunit vanaf het platform.

Welke uitvoeringen schaarhoogwerkers zijn er?

De meest verkochte en verhuurde uitvoering hoogwerker is de elektrische schaarhoogwerker; door de logische bedieningselementen en de uniforme bediening, kan vrijwel iedereen er mee overweg.  Schaarhoogwerkers worden door elektro- of dieselmotoren aangedreven en zijn in vele breedtes en werkhoogtes leverbaar. Werkhoogtes zijn beschikbaar tot 16 meter. 

Nieuw en gebruikt:

Van Vliet verkoopt en verhuurt nieuwe en gebruikte schaarhoogwerkers, uiteraard inclusief goede garantie en de VA-veiligheidskeuring. Schaarhoogwerkers worden niet bij elk bedrijf continue ingezet, hierdoor is het kopen van een gebruikte uitvoering een aantrekkelijk alternatief.

Onderhoud en veiligheidskeuringen:

Uiteraard zorgt Van Vliet er ook voor dat uw schaarhoogwerker onderhouden en gekeurd worden, zodat ze ook betrouwbaar en veilig inzetbaar blijven.

Belangrijk!

Hoogwerkbakken op heftrucks zijn altijd een aantrekkelijk alternatief voor de hoogwerker geweest in de gevallen waar sporadisch op hoogte wordt gewerkt. Helaas heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bepaald dat per 1 juli 2020 deze niet meer gebruikt mogen worden. Zie ook: VA-keur Hoogwerkbakken.

Meer informatie:

Neem contact op via: info@lvanvliet.nl of bel met 015-3693265 voor meer informatie over schaarhoogwerkers.