alle nieuwberichten

Oostland goes Techno !

Van Vliet werkt mee aan Oostland goes Techno ! 

Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 oktober wordt in het Oostland de Week van de Techniek georganiseerd onder het motto 'Oostland goes techno'.

Tijdens deze week gaan zo'n 400 2e jaars vmbo leerlingen van de scholen in de gemeenten Pijnacker –Nootdorp en Lansingerland op bezoek bij bedrijven in de regio. Ook brengen de leerlingen bezoeken aan de MBO techniekopleidingen van het Mondriaan college, Albeda college , Zadkine college, ID College en het BVMT .

Doel van de Week van de Techniek is jongeren te interesseren voor techniek door ze een beeld te geven van wat er allemaal aan techniek is in Oostland en wat je ermee kunt. We hopen dat jongeren enthousiast worden voor de vele mogelijkheden die techniek biedt en gaan kiezen voor een opleiding, en later een loopbaan in de techniek.

Tijdens de bedrijfsbezoeken krijgen de leerlingen in kleine groepen een rondleidingvan ca. 1 uur en kunnen ze praten met technische werknemers van het bedrijf over hun werkzaamheden. Waar mogelijk krijgen de leerlingen ook een praktische opdracht tijdens het bedrijfsbezoek.

Samenwerking scholen en bedrijven in Oostland

De Week van de Techniek in Oostland is een initiatief van SOB Oostland en TechNet en wordt georganiseerd samen met Melanchthon Busines school, Melanchthon Berkroden, het StanislasCollege, Wolfert Pro en het bedrijf Hendriks Paprika's.
Met de Week van de Techniek willen wij de samenwerking tussen VMBO scholen en technische bedrijven in het Oostland versterken en verder ontwikkelen, ook na de Week van de Techniek.

L. van Vliet Vorkheftrucks 40 jaar