Heftruck cursussen

Heftrucks en reachtrucks zijn machtige en krachtige stukken gereedschap. Deskundig omgaan met deze transportmiddelen bevordert de effici├źntie en voorkomt onveilige situaties.

De Arbo-wet stelt in het AI-14 (Arbo Informatieblad) dat: 'werknemers met de bediening van het transportmiddel en de aard der werkzaamheden vertrouwd moeten zijn en bekend met de bedieningsvoorschriften en het (bedrijfs)-verkeersregelement '. De werkgever is daarom verplicht de betreffende werknemers grondig te (laten) instrueren.

Om te voldoen aan de gestelde richtlijnen biedt Van Vliet een aantal mogelijkheden:

1-daagse cursus 'Veilig werken met de heftruck of reachtruck'
Volgens de CVV-normering wordt deze basiscursus gegeven; de cursisten worden, door middel van theorie- en vooral praktijkoefeningen, gewezen op de belangrijke aandachtspunten voor het veilig werken met de heftruck of reachtruck.

Code 95: Deze cursus komt in aanmerking voor Code 95 Richtlijn Vakbekwaamheid. Beroepschauffeurs kunnen hierdoor met deze cursus 7 uur verrekenen met de verplichte nascholing van 35 uur in 5 jaar.

1-daagse herhalingscursus 'Veilig werken met de heftruck of reachtruck'
Ook dit betreft een 1-daagse cursus welke qua inhoud gelijkwaardig is aan bovenstaande cursus. De kennis en vaardigheden van de medewerkers worden opgefrist en weer op het benodigde niveau gebracht. Deze cursus komt tevens in aanmerking voor Code95 Richtlijn vakbekwaamheid.


Klik hier voor meer informatie over cursussen.

Overzicht geplande cursussenL. van Vliet Vorkheftrucks 40 jaar